Meg Ersbacken Engman

Meg Ersbacken Engman
Foto: Karin Perers

Jag arbetar som bildkonstnär och använder mej av olika tekniker. Att sitta ute o måla med akvarellfärgerna till hands - det är mitt sätt att skapa. Att på plats - mitt i motivet- plocka färgerna som behövs för att få fram det karaktäristiska just där. Årstiderna har betydelse. Jag gillar vårvinter o sen höst. Då stämmer färgerna med min inre palett. Detta innebär att jag inte är någon sommarmålare. Hemma i ateljén kan jag sen arbeta vidare med dessa akvarellskisser till större verk i både akvarell och olja.

Jag vill fånga det ensamma lanskapet - där evigheten gör sej påmind... och tystnaden är påtaglig. För betraktaren skall dessa verk ge igenkänning och ro.

STAMTAVLORNA - är drömmar eller minnen från en gången tid. Stammarna står kvar o iakttar oss tills dom faller sönder. Här blandar jag olika tekniker - akryl, akvarellflor, foton, noter - till ett collage.