Open call - Borlänge biblioteks konsthall 2024

Open call - Borlänge biblioteks konsthall 2024

För tredje gången arrangerade KiD - Konst i Dalarna ett Open Call för sina medlemmar, denna gång i samarbete med Borlänge kultur och fritidsförvaltning. En jury bestående av Molly Sjögren (curator och arkitekt) och Evelina Hedin (curator och internationell samordnare, Konsthantverkscentrum) fick uppdraget att välja ut en konstnär eller konstnärsduo för att ställa ut vid Borlänge biblioteks konsthall. Juryn beslutade att tilldela AnnaSofia Mååg utställningen som till stor del kommer att domineras av skulpturer som konstnären själv kallar för gruvblommmor – en slags krukor som långsamt ringlats upp för hand för att kontrollera formen på leran. En kruka – en månads formning. Sen får den torka minst lika länge till.

AnnaSofia Mååg är en svensk konsthantverkare inom områdena skulptur, keramik, is och snö. Född i Södertälje och uppvuxen i Stockholm och Dalarna. Utbildad i Dalarna (KGU- Falun och Leksands folkhögskola) och Göteborg (HDK-Valand), därefter bosatt i, och verksam från, Malmfälten i Norrbotten under 16 år. Hennes arbeten finns bland annat representerade på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska museet i Göteborg och Icheon Ceramic Center i Sydkorea. Under flera år har AnnaSofia varit engagerad i ishotellet i Jukkasjärvi där hon utformat och byggt flera sviter och ansvarat för isskulptering event. Sen 2017 åter tillbaka i Dalarna där hon nu ansvarar för utbildningen Keramisk Form på Leksands folkhögskola.

Projektledare från föreningen var Lisa Hellrup och Anna Linnea Liljeholm. Utställningen finansierades med särskilda medel från Bild och Form Region Dalarna, Borlänge kommun och utställningsersättning förmedlas via Konstfrämjandet Dalarna.